Autoruder

Stenslag og bilruder

Hvis du har været uheldig og fået et stenslag i forruden, vil det ofte være muligt for vores mekanikere at reparere det. Og derfor kan du gøre klogt i at kontakte din lokale afdeling, inden stenslaget udvikler sig til en dyrere og mere tidskrævende reparation.

Når vi udfører reparation af stenslag, oplever vi sjældent at ruden revner. Dog er det desværre en risiko, som vi ikke kan sikre dig imod, og typisk vil ruden ende med at revne på et andet og mere uheldigt tidspunkt, eksempelvis som følge af temperaturudsving. Et repareret stenslag er desværre ikke usynligt, og efter reparationen vil en mindre mat plet kunne ses. Den opstår der, hvor selve stenen har ramt, og det skyldes at den lim, der anvendes ved reparation ikke er 100 % gennemsigtig.

Hvornår bør du skifte din rude?

Hvis ruden ikke længe kan repareres, er du nødt til at skifte hele ruden. Som tommelfingerregel skal du have skiftet ruden, hvis stenslaget ligger inden for synsfeltet for føreren, eller hvis stenslaget er større end en 2-krone. Hvis stenslaget sidder tæt på kanten af ruden, anbefaler vi også at du får den udskiftet.

AutoCenter Gentofte har stor erfaring med skift af ruder på langt de fleste bilmærker. Prisen afhænger af, hvilken bil du har, så ring eller skriv til os for at få oplyst en pris.